Filmy, jejich recenze a hlášky

Na území žen

31. prosince 2009 v 12:00 | Princezna
Ahojda, asi dva dny zpátky jsem viděla super film s Kristen a Meg Ryan v hlavní roli. Moc se mi líbil.
Nějaké info o filmu:
Jedná se o romantickou komedii z roku 2007, v hlavních rolích: Kristen Stewart (Lucy); Meg Ryan (matka Lucy) a Adam Brody (mladý spisovatel Carter).
Ctižádostivý mladý spisovatel Carter Webb právě dostal kopačky od své lásky...

Remember Me

22. listopadu 2009 v 15:05 | Princezna
Objevil se první oficiální trailer k filmíku Remember Me... Robert Pattinson zde hraje hlavní roli a vypadá to, že ji zahrál opravdu dobře. Dokonce se mi tam opravdu moc líbí. (Není to Edward, ale i tak je moc sladký.. :-D) Jsem na ten film docela zvědavá, protože to vypadá fak skvěle.. Z Emilie moc nadšená nejsem, není mi sympatická, ale uvidíme, co se z toho vyvrbí. :-)


*Zdroj:youtube.com*
TOPlist

Anastázie (1997)

2. září 2009 v 16:21 | Princezna
Plakát:
Originální název: Anastasia
Žánr: Animovaný, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Muzikál, Rodinný
Rok výroby: 1997
Režie: Don Bluth, Gary Goldman

MOTO: Zázraky se dějí a láska přichází nečekaně...

Little Ashes

12. února 2009 v 16:06 | Dychumba
Originální název: Little Ashes
Dílna: Velká Británie
Premiéra: 2009
Délka filmu: 107 min
Režie: Paul Morrison
Hrají: Javier Beltran, Robert Pattinson, Matthew McNulty, Arly Jover

Obsah:
Film pojednává o mládí světoznámého španělského surrealistického malíře Salvadora Dalího (Robert Pattinson). Ten se po nástupu na univerzitu v Madridu roku 1922, již přesvědčen, že se stane velkým umělcem, seznamuje s Federicem Garcíou Lorcou a Luisem Bunuelem. V opojné vůni změny, jež zmítá světem, mladí bohémové objevují zákoutí avantgardy i zvláštní mozkové propojení, které se mezi nimi stále více prohlubuje. Když Luis odjíždí do Paříže kvůli svým vlastním uměleckým ambicím, Salvador a Federico tráví léto plné inspirace v malém přímořském městečku a jejich vzájemný vztah se prohlubuje do ještě intimnějších končin...

Trailer:


Obrázky:




Můj názor:
Vzhledem k tomu, že film ještě nebyl v kině, tak se můžu zatím bavit pouze pohledem na fotky a těma málo informacema, co o filmu víme.
Někteří lidé tvrdí, že Pattinson konečně ukáže, že umí hrát, i když je tam mladý. V každém případě s tím knírkem vypadá debilně a na některých fotkách je jako anorektik. Fujka.. :-)
Vaše Princezna
TOPlist

Evita

24. září 2008 v 19:49 | Princezna
Originální název: Evita
Žánr: Drama, Muzikál, Životopisný
Rok výroby: 1996
Režie: Alan Parker
Herci: Madonna, Antonio Banderas, Jonathan Pryce, Andrea Corr, Adriá Collado, Alan Parker, Vera Fogwill, Billie Piper
Film s obrovským rozpočtem 60 milionů dolarů, natočený podle světoznámého brodwayského muzikálu nejúspěšnějšího hudebního skladatele součastnosti - Andrew Lloyda Webbera a textaře Tima Ricea. Příběh zachytává krátký, ale dynamický život Evy Perónové. Eva byla chudá, ale ctižádostivá herečky, která dosáhla úspěchu o jakém se nikomu ani nesnilo a měla velký vliv na život a vývoj celé Argentiny. Vdala se za nadějného politika a pozdějšího prezidenta Juana Peróna a stala se ochránkyní utlačovaného lidu. Byla nositelkou změn celé společnosti. Za to ji všichni milovali.



Něco málo o Evě Perónové:
Eva María Duarte de Perón, známá také jako Evita (7.5.1919 - 26.7.1952), byla druhou manželkou argentinského prezidenta Juana Dominga Peróna (1895 - 1974) a první dámou Argentiny od roku 1946 až do své smrti v roce 1952.
Narodila se v rolnické oblasti Argentiny roku 1919. Když jí bylo 15 let, vydala se do Buenos Aires, aby zde začala kariéru jako herečka v rádiu i u filmu. Roku 1944 se poprvé setkává s Juanem Perónem na charitativní akci v San Juanu. Příštího roku se berou. Její manzel se stává prezidentem a Eva Perónová pak získává vliv v Perónovi oddaném odborovém hnutí. Vede po určitou dobu i ministerstvo práce a zdravotnictví, zakládá charitativní organizaci Fundacion Eva Perón a zakládá ženskou perónistickou politickou stranu, protože se domnívá, že ženy nemají na politiku v Argentině dostatečný vliv. Roku 1951 je Evitě nabídnuta nominace na vicepresidentkou funkci. Odmítá ji asi nejen protože ví, že je vážně nemocná, ale i pod tlakem vyšších kruhů svého manžela. Podstupuje několik operací, její zdravotní stav se ale rychle horší. V roce 1952 umírá na rakovinu.
Řada lidí se domnívá, že Evita byla nejmocnější ženou v historii Argentiny. Jiní dokonce tvrdí, že před svou smrtí byla jednou z nejmocnějších žen světa!

TOPlist

Sirotčinec

12. září 2008 v 18:51 | Princezna
Originální název: El Orfanato
Anglický název: The Orphanage
Český název: Sirotčinec
Žánr: Horor, Drama, Fantasy, Mystery
Laura strávila nejšťastnější roky svého dětství v sirotčinci na mořském pobřeží. Spolu s vychovávatelkami a spolubydlícími, kteří ji milovali jako vlastní. Po 30-ti letech se spolu s manželem Carlosem a jejich synem Simonem rozhodne vrátit na toto místo. Chce si splnit sen a zrekonstruovat a znovu otevřít opuštěný sirotčinec jako domov pro postižené děti.
Nové a záhadné prostředí vzbudí v sedmiletém chlapci představivost a jeho smysli začínají spřádat zvláštní představy. S blížícím se dnem otevření nového domova nastává i napětí v rodině. Carlos začíná být až příliš skeptický a nevěří Simonovým představám. Ale je to jen představivost? Simonovy oblíbené hry s neviditelnými kamarády začnou rodiče znepokojovat. A když při jedné z her syn záhadně zmizí, Laura neváhá požádat o pomoc parapsychologa. Záhadu, kterou je dům obklopen musí co nejrychleji rozřešit, a tak se pomalu přesvědčuje, že něco tajemné a strašidelné v domě je, něco, co čeká na vhodnou příležitost spůsobit hrůzostrašnou tragédii v rodině.
Film jsem bohužel zatím neviděla, ale kamarádky na něj byly a každá říká něco jiného. Jednomu se to líbí a druhému ne, takže...těžko říct.
TOPlist

Temný rytíř - The Dark Knight

12. září 2008 v 16:21 | Princezna, Dychumba
Temný rytíř je pokračováním úspěšného snímku Batman začíná. Z natáčení se opět mohl těšit režisér Christopher Nolan.
Batmanův boj se zločinem je čím dál nebezpečnější. Temný hrdina se proto spojí s poručíkem Jimem Gordonem a právníkem Harvey Dentem, aby se s jejich pomocí vypořádal s nebezpečnými gangy zločinců. Jejich tajné společenství začne brzy přinášet hmatatelné výsledky. V ulicích Gothamu ale brzy začne řádit vynalézavý Joker, který mezi obyvateli šíří strach a zmatek. Je známý hlavně podle symbolu - hrací karty s žolíkem, kterou zanechává na místech činu. Vtipálek s prořízlou tváří má v plánu dokázat Batmanovi, že Gotham je zkažený a nezaslouží si "Bílého hrdinu".
Musím říct, že opravdu gratuluju Heatovi, protože tak fenomenální výkon, jaký podal jsem už dlouho neviděla. Redaktorka Dychumba dokonce někde četla, že se na měsíc zavřel do pokoje a trénoval si roli Jokera. Nejprve hlas, chování i styl chůze. Všechno si zapisoval do deníčku, a když ho něco nového napadlo, hned si to tam připsal. Opravdu skvělá práce a nejvíc se mi líbí, že Žolíka ani nepřehrává, prostě podává skvělý herecký výkon, za který si upřímně myslím - měl dostat posmrtného Oskara. Blahopřeju!
  • Originální název: The Dark Knight
  • Žánr: Akční, krimi, drama, fantasy
  • Rok výroby: 2008
  • Režie: Christopher Nolan
  • Herci: Joker - Heat Ledger (Zkrocená hora); právník Harvey Dent - Aaron Eckhart; Rachel Dawes - Maggie Gyllenhaal; policista Jim Gordon - Gary Oldman; komorník Alfréd - Michael Caine; Lucius Fox - Morgan Freeman; Batman alias Bruce Wayne - Christian Bale...
  • Hodnocení: 100%
Prosím nekopírovat!
Informace jsem posbírala a sepsala, NAVÍC jsem si zašla do kina (2x)
TOPlist

Mamma Mia! The Movie

1. září 2008 v 15:43 | Princezna
  • Originální název: Mamma Mia!
  • Žánr: Komedie, muzikál, romantický
  • Rok výroby: 2008
  • Režie: Phyllida Lloyd
  • Obsazení: Sophie - Amanda Seyfried; Donna - Meryl Streep; Sam - Pierce Brosnan; Harry - Colin Firth, Bill - Stellan Skarsgäd
  • MOJE HODNOCENÍ FILMU: 100%
Tento film nás přivádí na malebný a okouzlující řecký ostrov Kalokairi. Děj filmu se odehrává v odlehlém hotelu Villa Donna, který provozuje Donna se svojí dcerou Sophií a jejím snoubencem Skyem.
  • Těsně před svatbou Sophie najde deník své matky z doby, kdy byla počata a pošle svatební oznámení třem různým mužům, o kterých si myslí, že jeden z nich je její otec. Na Kalokairi se proto po 20 letech vrací tři muži ze tří různých měst, které kdysi okouzlila stejná žena.
  • Sophie se svěří svým třem kamarádkám, že našla zmíněný deníček a má tři potenciální otce - byznysmana Sama Carmichaela, dobrodruha Billa Andersona a bankéře Harryho Brighta.
  • Na ostrov také přijíždějí Donniny kamarádky Rosie a Tanya, se kterými Donna za mlada zpívala ve skupině "Donna and the Dynamos".
Nyní do obřadu zbývá 24 hodin, během kterých bude muset nevěsta najít svého pravého otce. Donna ale o příjezdu tří bývalých milenců neví, a tak bude na ostrově veselo i bez veselky.
Krásný, čistý příběh dějově posouvají písničky od skupiny ABBA neodolatelně nazpívané hvězdami filmu! (Nenechte se mýlit, Meryl a ostatní opravdu zpívají!!!) A jak jdou písničky za sebou?
Když Donna popisuje svou špatnou finanční situaci, zazní Money, Money, Money. Ve chvíli, kdy Donna narazí na své bývalé milence, spustí Mamma Mia!, a tak je to od začátku do konce. Žádný opravdový hit ABBY nezůstane ležet......
Musím říct, že tento film jsem viděla 2x. Po prvních deseti minutách jsem měla chuť vstát a písničky si začít zpívat. Je to film nejen o mladých lidech, ale vypráví ze srdce i o těch starších, kteří už v životě cosi prožili. Je to ve skrze lidský film. Teď nechci znít za feministku nebo tak, ale myslím si, že z větší části se tento film bude líbit ženám, i když i pánové by si mohli "pochutnat".

Moulin Rouge

30. června 2007 v 17:35
Popis:
Píše se rok 1900 a Nicole Kidman září v roli Satine, oslňující hvězdy oblíbeného nočního kabaretu, který navštěvuje společenská dekadentní smetánka. Na vrcholu své slávy krásná kurtizána rozněcuje touhy všech mužů, kteří se s ní setkají. Svým kouzlem také očaruje mladého spisovatele Christiana, kterého hraje Ewan McGregor. Jejich milostný román a životní láska způsobí skandál a vše nabere nečekaný směr...
Recenze:
Tento film spadá do kategorie drama;muzikál;romantika. Pro některé diváky je film od začátku průhledný, ale nenechte se odradit, je to ohromující podívaná. Režisér je totiž obdivuhodný tím, že si na nic nehraje a nesnaží se nic zamotávat = už od začátku dává jasně najevo, jak vše dopadne. Moulin Rouge je především plný ostrých barev, vysokých i nízkých tónů, rychlých pohybů a nepravidelných tvarů. Od začátku se musíte plně soustředit na děj, aby vám neunikla ani vteřinka děje, protože spád je velice rychlý. Režisér Baz Luhrmann prostě vytvořil pohádkový příběh o celoživotní lásce...
Hlášky a věty z filmu:
1. The greatest thing you´ll ever learn is just to love and be loved in return! (To nejkrásnější co můžeš poznat/naučit se, je milovat a lásku přijímat.)
2. The most beautiful of all these was the woman who I loved. (Nejkrásnější ze všech byla žena, kterou jsem miloval.)
3. They called her "The Sparkling Diamond." (Říkali jí "Třpytivý diamant.")
4. The woman I loved...is...dead. (Ta žena, kterou jsem miloval, je mrtvá.)
5. The children of the revolution. (Děti revoluce.)
6. There was one problem. I´d never been in love. (Byl tu jeden problém. Nikdy jsem nebyl zamilovaný.)
7. And you´ll be...a real actress. (A ty budeš...pravá herečka.)
8. You´ve frightened her away. (Vystrašili jste ji.)
9. Oh, Marie...Oh, these silly costumes. (...Oh, ty hloupé kostýmy.)
10. Yours are the sweetest eyes I´ve ever seen. (Tvoje jsou ty nejsladší/nejkrásnější oči, jaké jsem kdy viděl.)
11. One day I´ll fly away, leave all this to yesterday... (Jednoho dne odletím pryč, nechám všechno za sebou/včerejšku.)
12. My little sparrow is dying? (Moje malá holubička/vrabec umírá?)
13. The show must go on. (Show/představení musí pokračovat.)
14. Come what may! (Ať se stane cokoliv!)
15. Because she doesn´t love you! (Protože vás nemiluje!)
16. This ending will be rewritten...with the courtesan choosing the maharajah...(Ten konec bude přepsán...s kurtizánou, která si vybere maharádžu.)
17. I don´t want you to sleep with him. (Nechci abys s ním spala.)
18. And please believe...when I say...I love you! (A prosím věř mi, když řeknu, že tě miluju!)
19. Today is day, when dreaming ends! (Dnes je den, kdy snění končí!)
20. I´ve paid my whore! (Zaplatil jsem za děvku!)
21. A love that will live forever. (Láska, která žije navěky.)
22. The end...(Konec...)
TOPlist

Constantine

30. června 2007 v 15:48 | Princezna
Popis:
Thriller - Narodil se s darem, který by si nikdy sám nevybral. Dokáže rozpoznat padlé anděly a démony, kteří se v lidském vzevření pohybují po zemi. Constantine (Keanu Reeves) se snaží sprovodit ze světa několik ďáblových zplozenců a tím si vykoupit cestu do nebe za to, že se v mládí pokusil o sebevraždu. Není to žádný světec a hrdinstvím pohrdá. Nestojí o obdiv a lidské problémy ho zdaleka netíží. Celý jeho život ale převrátí naruby hezká policistka (Rachel Weisz), které skočí ze střechy dvojče Isabela a ona si myslí, že to rozhodně sebevražda nebyla, protože Isabela i Angela jsou katoličky. Proto se obrátí na pomoc k Johnu Constantinovi.
Recenze:
Constantine je velmi povedený film a díky režisérovi Francisu Lawrencovi také velmi originální. Je to směs detektivky a hororu, která se podařila velice dobře namíchat. Navíc skvělé obsazení pomohlo k popularitě a oblíbenosti. Obsahuje několik inteligentních a neohraných scén u kterých se zapotíte hrůzou nebo pobavíte (Constantine oplývá spíš černým humorem bych řekla..). Takže co víc si přát?! Hodnotím tento film tak 90%.
Vybrané hlášky a věty z filmu:
1. Move the damn car! (Popojeď proklatě s tím autem!)
2. Smile pretty, you vain prick! (Usměj se ty malý hajzle!)
3. Oh yeah, that´s...Much obliged. Thank you. (Oh ano, ten je...Jsem ti zavázán. Děkuji.)
4. Oh, you´ll love this. Screech beetle from Amityville. (Ano, tohle budeš milovat. Ječící cvrček z Amityvillu.)
5. First come, first served. (Kdo dřív přijde, ten dřív mele.)
6. Must have been Satan´s stomach growling. ( To muselo Satanovi kručet v břiše.)
7. Demons stay in hell...Angels in heaven. (Démoni zůstávají v pekle, andělé v nebi.)
8. Finger - licking good. ( Přeložili to jako - Jako když olízneš prst, ale mě se to moc nezdá.. :D)
9. Always a catch! (Překládá se to do dvou významů, ale já jsem našla ještě 3: a) Mám to ale štěstí; b) Vždycky je tu háček; c) Vždycky chytím...)
TOPlist
 
 

Reklama